Tips voor wandelen naar de Trolltunga

De wandeling naar de Trolltunga moet niet onderschat worden, dit kan anders voor problemen zorgen. Op deze pagina hebben wij een aantal tips en informatie voor je op een rij gezet.

Zorg voor goede voorbereiding

Het klinkt voor de hand liggend, maar gebeurt toch te vaak niet of onvoldoende. Zorg dat je de juiste voorbereiding treft voor de wandeltocht naar de Trolltunga. Zorg niet alleen dat je voldoende ervaring hebt met lange en zware tochten, maar ook dat je de juiste spullen bij hebt.
 

Zorg voor de juiste kleding

Niet alleen heb je echt wandelschoenen nodig voor de wandeltocht, ook is het belangrijk om de juiste kleding aan te trekken én mee te nemen. Neem vanwege de mogelijke weersomstandigheden altijd extra kleding mee. Ook is het in de bergen vanwege de hoogte een stuk kouder, warme kleding is dus aan te raden.
 

ReizenReizen

 

Voldoende eten en drinken

De wandeltocht naar de Trolltunga is lang en vraagt veel energie. Neem voldoende eten en drinken mee. Hou hierbij rekening met dat je gerust een halve dag onderweg kan zijn.
 

Noorse bergcode

De Noorse natuur is prachtig, maar soms ook gevaarlijk. De Noren hebben daarom een bergcode opgesteld, om te zorgen dat wandelaars veilig blijven.

De 9 regels van de Noorse bergcode:
– Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.
– Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.
– Hou de weersverwachting in de gaten.
– Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.
– Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.
– Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.
– Ga niet alleen de bergen in.
– Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.
– Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.
 

 

Zorg dat je de noodnummers weet

Mocht er zich een noodsituatie voordoen, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de noodnummers in het land. Waar je in Nederland 112 belt voor alle hulpdiensten, is dit in Noorwegen alleen het nummer van de politie. De brandweer is bereikbaar via 110, de ambulance via 113. Voor zoek- en reddingsoperaties in de bergen bel je het noodnummer van de Joint Rescue Coordination Centres (JRCC). Voor Zuid-Noorwegen is het telefoonnummer 51 51 70 00, voor Noord-Noorwegen is dit 75 55 90 00.